Een wilde warboel

Op 5 juni lanceren Olisa, Manon en Sacha de Wilde Warboel podcast.

Olisa, Manon en Sacha vonden elkaar in het zoeken naar hun identiteit. Ze ontmoetten elkaar in 2020 digitaal via dekoloniale en antiracisme workshops van BAMKO, UCOS en UAntwerpen.

V.l.n.r. Olisa, Manon, Sacha

In deze workshops werden discriminatie, onderdrukking en (neo)kolonialisme blootgelegd. De reeks daagde deelnemers uit om buiten de comfortzone te denken waarvoor een ruimte gecreëerd wordt voor dialoog, respect en wederzijds begrip.

Olisa, Manon en Sacha zetten het gesprek voort in de Wilde Warboel podcast. Het jaar 2020 liet maar al te goed zien hoe het koloniale verleden onze levens nog steeds vormt. Het einde van het fysieke kolonialisme betekent geen einde van de onbewuste gevolgen van decennialange onderdrukking.

Met roots in Congo, Rwanda, Suriname, Indonesië, Nederland en België maken drie jonge vrouwen de balans op van 400 jaar kolonialisme en de effecten hiervan op hun dagelijks leven. Van gemixte komaf zijn brengt een mengelmoes aan vragen mee.

Vragen als: Hoe identificeer ik mij? Kunnen we onze identiteit bepalen? Bij welke community hoor ik? Kunnen we voor een bepaalde community kiezen?

Zet 5 juni in je agenda voor de eerste aflevering!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: